Speculative Design

De talk over Black Mirror and the Power of Speculative Design

Gezien op SxSW: Wat we kunnen leren van Black Mirror. Speculatief ontwerp is een manier om de toekomst te verbeelden en erop te anticiperen en tegelijkertijd een lens te bieden waardoor we onszelf duidelijker kunnen zien. Black Mirror presenteert talloze ‘What-if? -Scenario’s die ons uitdagen om de voordelen en valkuilen te overwegen die elke nieuwe technologie ons biedt. Deze manier van ontwerpen kan CMD-ers een geheel nieuwe ontwerpvisie opleveren.

Casey Hudetz

Casey is een echtgenoot, vader, spreker, ontwerper van gebruikerservaringen, docent en filmmaker uit Chicago. Na het behalen van zijn BA in de adolescentepsychologie, gaf hij computersles op een middelbare school, leidde een studentenreisbedrijf en zag de wereld door verschillende banen, variërend van bijenteelt in Zuid-Amerika tot het produceren van marketingmateriaal voor STA-reizen. Hij keerde uiteindelijk terug naar school om zijn mastergraad in Human-Computer Interaction te behalen.

Mick Champayne

Ze is een Lead Experience Designer bij Digitas uit Chicago. Ze vindt het leuk om oplossingen te creëren die schoonheid EN hersenen hebben: dingen er mooi uit laten zien met slimme strategie en gebruikerservaring. Met meer dan 10 jaar visueel ontwerp en reclame onder haar hoede, is ze op het idee gekomen om altijd een beetje persoonlijkheid en vriendelijkheid in merkervaringen te injecteren.


Geef een antwoord